Malzemeler:
8 adet kemiksiz tavuk kalça
Tavukları lezzetlendirmek için:
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için:
500 gram garnitür
Sosu için:
½ çay bardağı zeytinyağı
½ yemek kaşığı domates salçası
1 gram rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı toz şeker (Domates ekşi ise) Tuz Karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı buğday unu
2 su bardağı oda ısısında süt (Kıvamına göre artırılıp azaltılabilir.)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Eser miktarda muskat
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Servis için:
Maydanoz
Yapılışı:
Çapraz bulaşmayı önlemek adına kesme tahtanıza streç film sarın ve tavuk kalçalarınızı kesme tahtanıza yerleştirin. Üzerine tekrar streç film serin ve tokmak yardımıyla tavuk etlerinizi incelterek sarılmaya hazır hâle getirin. Tavuk etlerini tuz, baharatlar ve zeytinyağı yardımı ile lezzetlendirerek karıştırma kabına alın. Garnitürün suyunu süzün ve bir kâseye alın. Sosu için bir tencereye zeytinyağı ve domates salçası, kısık ateşte 10 dakika kavurun. Çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam ederken üzerine rendelenmiş domates, tuz, karabiber ve domateslerin ekşisini almak için bir miktar şeker ekleyin. Tavuk etlerini kesme tahtasının üzerine tekrar yerleştirin. Akabinde tavuk etlerinin içlerini garnitür ile doldurup kürdan yardımıyla kapatın ve fırın tepsisine dizin. Domates sosunu tavuk etlerinin üzerine dökün ve tepsinin üzerini folyo ile kapatıp 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra ayrı tencereye zeytinyağı, tereyağı, bir kaşık buğday unu ve bir bardak sütü ekleyerek karıştırın. Akabinde tuz, karabiber ve muskatı ekleyin. Tavuklar piştikten sonra fırından çıkartıp folyosunu alın ve beşamel sosunu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra 15 dakika pişirin. Servis sırasında yemeğin sosunu üzerine dökün, arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!