Malzemeler:
Köfte harcı için:
1 adet kuru soğan
500 gram dana kıyma
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 kavanoz garnitür konservesi
Patates püresi için:
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Domates sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri Bir tutam maydanoz
Yapılışı: 1 adet kuru soğanı rendeleyin ve üzerine kıymayı ekleyin. Ardından 2 adet yumurta sarısını ve galeta ununu ilave edin. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber ve kimyon ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kıvam alan köfte harcını ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Parçaları avuç içinizde yuvarlayın ve orta kısımlarına bastırıp küçük çukurlar açın. Borcama dizdiğiniz köftelerinizin üzerine garnitürden birer kaşık koyun. Ardından ayrı bir kâseye 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz ve kimyon ekleyip çırpın. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri püre hâline getirmek için karıştırıcıya koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 çay bardağı süt ekleyerek karıştırın. Fırından çıkarttığınız köftelerin üzerine patates püresini ve rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürün ve kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!