Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
8 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
Yapılışı:
Kırmızı mercimek ve pirinci ayrı kaplara alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekledikten sonra süzün. Süzdüğünüz mercimek ve pirinci bir tencereye dökün. Üzerine 8 su bardağı su ekleyin ve ocağın altını açın. Ardından bir adet kuru soğanı ince ince doğrayın. Bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve ocağın altını açın. Ardından aynı tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip iyice kızdırın. Kızdırdığınız yağa soğanları atıp üzerine 1 çay kaşığı tuz dökün. Kaynattığınız mercimek ve pirince 1 su bardağı et suyu ekleyin. Diğer yanda soğanları eklediğiniz sosunuza bir yemek kaşığı domates salçası ilave edin. Birer çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber, pul biber ve nane ekleyerek karıştırın. Baharatları da ekledikten sonra hazırladığınız soğanlı harcı pirinçli mercimek karışımına ekleyin ve biraz daha kaynatın. Afiyet olsun!