Malzemeler:
2 + ¼ su bardağı un – 250 gram
4 yemek kaşığı pudra şekeri – 60 gram
2,5 yemek kaşığı irmik – 25 gram
2 dolu yemek kaşığı çekilmiş badem – 25 gram
1 paket kabartma tozu – 10 gram
125 gram erimiş tereyağı
2 adet yumurta
Üzeri için:
1 avuç fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 – 4 damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbet için: Sos tenceresinin içerisine toz şekeri ve suyu ilave edin. Bir çırpma teli yardımıyla toz şeker eriyene kadar karıştırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın. Şerbetiniz hazır olunca limon suyunu ilave ederek bir karıştırma kabına alın ve soğutun. Şekerpare için: Bir karıştırma kabının içerisine un, pudra şekeri, irmik, çekilmiş badem ve kabartma tozunu alıp karıştırın. Ortasını havuz olacak şekilde açıp daha önceden erittiğiniz tereyağını ve yumurtayı ilave edin. Önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopararak yuvarlayın, bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirip bastırın. Not: Her birini 30’ar gramlık porsiyonlarsanız 20 adet şekerpare çıkartabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 – 30 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün. Şekerpareler, şerbetini çektikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun!