Malzemeler:
Beğendi için:
4 adet bostan patlıcanı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tavanın dibini kaplayacak şekilde zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı (son anda eklenecek)
Tuz
Karabiber
Eser miktarda muskat
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasında ince ince kıyın, asla püre yapmayın. Tavayı ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Arkasından unu ekleyin. Un tavaya girdiğinde sıvı bir karışım elde edin; un toplanırsa eğer yağ eksik demektir, kenardan yağ ilave edin. 3-4 dakika boyunca unu, kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine patlıcanları ekleyin. 6-7 dakika kısık ateşte özleşmesini sağlayın. Sütü azar azar ilave edin. (Patlıcanların büyüklüğüne göre süt ihtiyacı değişir. Püreden biraz daha cıvık bir karışım elde etmelisiniz ki peynir girince sertleşmesin.) Patlıcanlara sütü yedirdikten sonra tuz, karabiber ve muskat ekleyin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve karışımınıza yedirin. Etler için: 1 kg kuşbaşı dana eti 2 büyük baş soğan 5 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1/3 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı: Düdüklü tencerenin dibini ısıtın. Yağı ve hemen akabinde etleri ekleyin. Ocağın ateşi bu aşamada hep yüksek olacak. Etler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar yüksek ateşte pişirin. Etler cozurdamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kıyılmış soğanlar ile sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz, karabiberi de ekledikten sonra kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Hazırladığınız beğendinin üzerine etleri koyarak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!