Ayran Aşı Çorbası
İşte kolaylıkla yapabileceğiniz ayran aşı çorbası tarifi!
Porsiyon : 2 - 6 Kişilik
Süre : 15 - 20 Dakika

Malzemeler: 
2 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt 
2 yemek kaşığı süzme yoğurt 
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı soğuk su 
1 su bardağı haşlanmış koçbaşı nohut
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı: 
Bir kaba 2’şer yemek kaşığı kaymaksız ve süzme yoğurdu koyun. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 sürahi kadar soğuk su ekleyip iyice çırpın. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohut, aşurelik buğday ve yeşil mercimeği ilave edin ve karıştırın. Sos tenceresine zeytinyağı ve tereyağı koyup erittikten sonra nane ekleyerek iyice kızdırın. Tereyağını hazırladığınız karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Çorbayı, kâseye alıp üzerine kalan sostan ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarif Malzemeleri
TKS
TKS TAM YAĞLI DOĞAL YOĞURT 500 G
24,75
TL
KESIKKÖPRÜ
KESİKKÖPRÜ YARMA KUNDURU BUĞDAYI 1000 G
50,00
TL
Size Özel Tarifler