Hamsiköy Sütlacı
İşte geleneksel bir lezzet olan hamsiköy sütlacı tarifi!
Porsiyon : 4 - 6 Kişilik
Süre : 40 Dakika

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 litre süt
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
2 paket şekerli vanilin

Üzeri için:
Fındık

Yapılışı: 
Pirinçleri suyla yumuşayana kadar haşlayın. Pirinçler haşlanana kadar sütü kaynatın. Haşlanan pirinci süte katın. Toz şekeri ayrı bir kaba aldıktan sonra ayrı bir karıştırma kabında nişastayı bir miktar su ile açın. Üzerine; iki adet yumurta sarısını, ayrı bir kaba aldığınız şekeri ekleyin. Tencereden aldığınız sıcak sütle birlikte karışımı ılıklaştırın. Nişasta ve vanilini ekledikten sonra iyice çırpın. Karışım tenceredeki süt ile aynı ısıya gelene kadar, toplamda 3-4 defa aynı işlemi gerçekleştirin. 4-5 dakika kaynatıp fırın kaplarına alın. Fırın tepsisinin içine 1 su bardağı su ekleyin. Önceden 220 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip soğuduktan sonra fındıkları havanda ezerek tatlınızın üstünü süsleyin. Afiyet olsun!

Tarif Malzemeleri
TKS
TKS AYRAN 200 ML
7,00
TL
TKBR
TK OSMANCIK PİRİNÇ 1 KG
75,90
TL
TKBR
TK TOZ ŞEKER 1 KG
42,90
TL
Size Özel Tarifler