Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 litre süt
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
2 paket şekerli vanilin
Üzeri için:
Fındık
Yapılışı:
Pirinçleri suyla yumuşayana kadar haşlayın. Pirinçler haşlanana kadar sütü kaynatın. Haşlanan pirinci süte katın. Toz şekeri ayrı bir kaba aldıktan sonra ayrı bir karıştırma kabında nişastayı bir miktar su ile açın. Üzerine; iki adet yumurta sarısını, ayrı bir kaba aldığınız şekeri ekleyin. Tencereden aldığınız sıcak sütle birlikte karışımı ılıklaştırın. Nişasta ve vanilini ekledikten sonra iyice çırpın. Karışım tenceredeki süt ile aynı ısıya gelene kadar, toplamda 3-4 defa aynı işlemi gerçekleştirin. 4-5 dakika kaynatıp fırın kaplarına alın. Fırın tepsisinin içine 1 su bardağı su ekleyin. Önceden 220 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip soğuduktan sonra fındıkları havanda ezerek tatlınızın üstünü süsleyin. Afiyet olsun!