Malzemeler:
2 adet yeşil elma
2 adet portakal
3 su bardağı koçbaşı nohut
3 su bardağı sıra fasulye
6 su bardağı aşurelik buğday
150 gram kavrulmuş yer fıstığı
150 gram çiğ badem içi
150 gram kavrulmuş fındık
150 gram Antep fıstığı
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
200 gram kuru incir
2 su bardağı ayıklanmış nar
Yapılışı:
Elma ve portakalların kabuklarını soyun. Portakalların kabuklarını ve elmaları ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri tencereye koyun. Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohut, fasulye ve aşurelik buğdayı da tencereye ilave edin. Üzerlerine 1 sürahi su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Karışıma, 5 dakika kaynatılıp suda beklemiş ve kabukları soyulmuş kavrulmuş yer fıstığı ve çiğ badem içini ekleyin. 5 dakika kaynatılarak rengi alınmış kavrulmuş fındık ve kuru kayısıyı ilave edin. Aroma vermesi için 5 adet karanfil, 2 adet çubuk tarçın koyduktan sonra Antep fıstığı ve çekirdeksiz kuru üzümü de ekleyin. 5 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı süt ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Üzerine kuru incir, Antep fıstığı veya nar koyarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!