Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı koçbaşı nohut
3 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Tavuk göğsünü 3 su bardağı su ile haşlayıp bir kaseye ayırın. Bir başka tavaya zeytinyağı ve tereyağı ekleyip kızdırmaya başlayın. Yağ kızınca, pirinci, pilavlık bulguru ve koçbaşı nohutu ekleyin. Haşladığınız tavuk suyunu ve tuzu pirince ilave edin. Önce orta, sonra hafif ateşte pişirin. Pilavınızın üzerine bir bez sererek 20 dakika kadar demlendirin. Ardından üzerine parçaladığınız tavuk parçalarını ekleyin. Üzerine karabiber ekerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!