Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, kimyon, pul biber
Maydanoz (ince doğranmış)
Yapılışı:
Mercimekler 2,5 su bardağı suyla haşlanır ve sulu haldeyken bulgur eklenerek üzeri kapatılır. 15 dakika kadar şişmesi beklenir. Bu sırada ince doğranmış soğan, zeytinyağında salçayla birlikte kavrulur.
Soğanlı harç, baharatlar ve maydanozla birlikte mercimekli karışıma eklenir ve yoğrulur. Hazırlanan karışım elde şekillendirilerek klasik içli köfte formu verilir.
Servis Önerisi:
Marul yapraklarıyla ya da limon dilimleriyle birlikte sunulabilir.