Malzemeler:
1 kg süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 litre kaynar su
4 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Yapılışı:
Çorba tenceresine yoğurt, yumurta ve unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın ve ocağın altını yakın. Farklı tencerelerde nohut ve aşurelik buğdayı haşlayın. Haşlanan aşurelik buğdayı suyuyla birlikte yoğurtlu karışıma ekleyin. Kaynadıktan sonra nohutu ve tuzu ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos için: Zeytinyağını ve tereyağını ısıtarak nane içinde yakın. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine ekledikten sonra kâselere alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!