Malzemeler:
400 gram dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı çiğ badem içi
3 adet havuç
3-4 diş sarımsak
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Servis için:
İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz
Yapılışı:
Pirinçleri kâseye dökün ve üzerine sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin. Bademleri sos tenceresine alın ve üzerine su ilave ederek haşlayın. Bir tencereye zeytinyağını dökün; dana kuşbaşı etlerini, 1 adet doğranmış kuru soğanı, tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Biraz bekledikten sonra isteğe göre en az 2 en çok 4 diş kıyılmış sarımsağı ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Haşladığınız bademleri süzün ve ayrı bir kâseye alın. Sonrasında bademlerin üzerine su ekleyin. Yumuşayan bademlerin kabuğunu kolayca çıkarıp ayıklayın. Sıcak suda beklettiğiniz pirinci, et tenceresine katın ve kavurmaya devam edin. Üzerine tereyağını ekleyin ve eritin. Devamında et suyunu ve tuzunu ekleyin. Soyduğunuz bademleri bir tavada kavurun ve pilavın üzerine alın. Pilavın üzerini ince bir örtüyle kapatın ve en az 20 dakika demleyin. Servis için ince kıyılmış dereotu ve maydanozla süsleyin. Afiyet olsun!