Malzemeler:
1 paket fiyonk makarna
İç Harcı için:
250 gram dana kıyma
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
Tavaya zeytinyağı koyun, sonrasında sırasıyla soğan, sarımsak, kıyma ve baharatlarla soteleyin. Sosu için ayrı bir tencereye zeytinyağı, tereyağı ilave edin ve kokusu çıkana kadar salçayı kavurun. Akabinde suyu ve baharatları ekleyin. Kısıt ateşte 10 dakika pişirin. Sonrasında makarnayı haşlayın. Servis tabağına önce makarnayı alın ve üzerine yoğurt, sarımsak ve tuzdan oluşan karışımı ekleyin. En son aşamada kıymalı harcı dökerek servis yapın. Afiyet olsun!