Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1/3 su bardağı pilavlık bulgur
1/3 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1 yemek kaşığı un veya 1 adet rendelenmiş patates
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 litre kemik suyu
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ince doğranmış soğanı, sarımsağı, rendelenmiş patatesi ve salçaları soteleyin. Ardından sırasıyla mercimeği, bulguru, pirinci ekleyin ve bir süre daha soteleyin. Üzerine kemik suyunu, tuzu ve baharatları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Piştikten sonra isteğe bağlı olarak tel süzgeçten geçirebilir veya taneli olarak limon ile servis yapabilirsiniz. Bir tavada tereyağını eritin, içine nane ve kırmızı toz biberi ekleyerek hafifçe yakın. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine ekleyin. Afiyet olsun!