Kavurma
İşte bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti kavurma tarifi!
Porsiyon : 4 - 8 Kişilik
Süre : 45 Dakika

Malzemeler:
2 kg dana kuşbaşı
Tuz
Karabiber
Kırmızı tatlı toz biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: 
Kavurmayı yapacağınız tencereyi ısıtın ve zeytinyağı ilave edin. Akabinde dana kuşbaşı etleri ekleyin ve yüksek ateşte suyunu bırakana kadar kavurun. Suyunu bıraktığı anda ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yumuşayıncaya kadar kendi suyunda pişirin. Bu aşamada gerekirse dışarıdan ölçülü olarak su ilave edebilirsiniz. Etler yumuşadıktan sonra tuz, kırmızı tatlı toz biber ve karabiber ekleyin. Eğer yemeğin fazla suyu varsa çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarif Malzemeleri
TKBF
TK KIRMIZI TATLI TOZ BİBER 175 G
35,50
TL
TKBF
TK DANA KUŞBAŞI MAP TABAK 400 G
245,00
TL
TKBF
TK KARABİBER TOZ 1000 G
825,00
TL
Size Özel Tarifler