Malzemeler:
2 kg dana kuşbaşı
Tuz
Karabiber
Kırmızı tatlı toz biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Kavurmayı yapacağınız tencereyi ısıtın ve zeytinyağı ilave edin. Akabinde dana kuşbaşı etleri ekleyin ve yüksek ateşte suyunu bırakana kadar kavurun. Suyunu bıraktığı anda ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Etleri yumuşayıncaya kadar kendi suyunda pişirin. Bu aşamada gerekirse dışarıdan ölçülü olarak su ilave edebilirsiniz. Etler yumuşadıktan sonra tuz, kırmızı tatlı toz biber ve karabiber ekleyin. Eğer yemeğin fazla suyu varsa çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!