Nohut - Tava Tarifi
İşte efsane lezzet nohut tava tarifi!
Porsiyon : 4 - 6 Kişilik
Süre : 35 Dakika

Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış koçbaşı nohut
1 adet mor soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Mor soğanı ince ince doğrayın ve bir kâseye alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyip ovalayarak karıştırın. Ardından kapya biber ve yeşil biberi doğrayın. Doğradığınız malzemeleri mor soğanı koyduğunuz kâseye ilave edin. Domatesleri küçük küpler hâlinde doğrayın ve aynı kâseye ekleyin. 1 yemek kaşığı domates salçası, birer çay kaşığı tuz, karabiber, sumak, kırmızı tatlı toz biber, pul biber ve kekik ilave edin. En son 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve yoğurun. Yoğurdunuz karışıma 2 su bardağı (önceden haşlanmış) nohut ilave edin. Karışımı bir tavaya koyun ve üzerine kestiğiniz 4 parça tereyağını ekleyin. Tavayı fırına atın ve 180 derecelik fırında su ilave etmeden pişirin. Dilerseniz turşu ve ayran ile servis edebileceğiniz nohut tavanız hazır!
Afiyet olsun!

Tarif Malzemeleri
TKAN
TK ANADOLU SIZMA ZEYTİNYAĞI 2 L
495,00
TL
TKBF
TK DOMATES SALÇASI 4350 G.
207,00
TL
TKBF
TK NOHUT 8.5 MM KG<02838>
47,50
TL
Size Özel Tarifler