Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış koçbaşı nohut
1 adet mor soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Mor soğanı ince ince doğrayın ve bir kâseye alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyip ovalayarak karıştırın. Ardından kapya biber ve yeşil biberi doğrayın. Doğradığınız malzemeleri mor soğanı koyduğunuz kâseye ilave edin. Domatesleri küçük küpler hâlinde doğrayın ve aynı kâseye ekleyin. 1 yemek kaşığı domates salçası, birer çay kaşığı tuz, karabiber, sumak, kırmızı tatlı toz biber, pul biber ve kekik ilave edin. En son 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve yoğurun. Yoğurdunuz karışıma 2 su bardağı (önceden haşlanmış) nohut ilave edin. Karışımı bir tavaya koyun ve üzerine kestiğiniz 4 parça tereyağını ekleyin. Tavayı fırına atın ve 180 derecelik fırında su ilave etmeden pişirin. Dilerseniz turşu ve ayran ile servis edebileceğiniz nohut tavanız hazır!
Afiyet olsun!